3 ianuarie 2011

Cheltuieli mai mici

        Au trecut sărbătorile, am dat toate bugetele peste cap, am cumpărat cu cardurile de credit. Ar cam fi cazul să facem câteva economii pentru a echilibra bugetul familiei. Iată câteva idei:
  • În loc de sucurile pline de chimicale din comerț putem consuma ceaiuri de plante și limonade făcute în casă. Câștigăm și în plan financiar și în cel al sănătății.
  • Prosoapele de hârtie sunt foarte practice, dar totodată sunt destul de costisitoare, comparativ cu cele din bumbac, pe care le plătești o dată și le poți folosi câțiva ani.
  • Organizarea frigiderului și a dulapurilor din bucătărie ne ajută să ținem socoteala alimentelor. Putem astfel să folosim mălaiul înainte să expire sau să împiedicăm achiziționarea unor produse pe care le deținem deja.
  • Marile magazine au propriile lor mărci de alimente care sunt cu mult mai ieftine decât produsele asemănătoare de la alte firme. Lanțul de magazine Billa deține marca Clever, magazinele Metro au marca Aro, cei de la Kaufland au KClassic, etc. Pastele făinoase, orezul, conservele de legume, compoturile, condimentele și nu numai, sunt uneori la jumătate de preț față de alimentele din aceeași categorie și calitatea este aceeași.
  • Aerul din casă poate fi împrospătat cu ajutorul plantelor. Săculeții cu mentă sau busuioc parfumează camerele fără a crea găuri în buget. 
  • Cadourile nu trebuie să fie întotdeauna cumpărate din magazine. Un tort, un fular, fețe de perne confecționate în casă pot deveni cadouri mult mai apreciate decât un obiect cumpărat în fugă și de multe ori sunt mai puțin costisitoare.

4 comentarii:

  1. Ha,ha,fiindca sunt mai zgarcita de fel,cam practic ce ai zis.La capitolul cadouri nu,dar acum pot sa o fac,deoarece m-am apucat de facut sapunuri,creme,deci pot aplica.Te pup si spor la economii.

    RăspundețiȘtergere
  2. Beatrice, oricine și-ar dori cadou un săpun de-al tău. Pupici și de la noi.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ai dreptate la mai toate capitolele, dar atenţie la alimentele cu marca marilor magazine ! La Carrefour e mare păcăleală !

    RăspundețiȘtergere
  4. Intr-adevar, ceaiurile de plante/fructe cu miere si/sau lamaie (calde sau reci) sunt de o mie de ori mai sanatoase :)

    RăspundețiȘtergere